Evy: “Het wordt alleen maar leuker hier” zegt Evy over haar tijd bij HYP Technical. Wat begon als een stage, groeide uit tot een bijbaan en uiteindelijk een fulltime functie. Deze zomer studeerde ze af en sinds september is ze officieel fulltime aan het werk bij het bedrijf. We spraken Evy over haar tijd als stagiaire, de overgang naar een vaste functie en wat ze het meest gaat missen nu ze een nieuwe fase in haar carrière ingaat. Lees haar verhaal in de blog!

Gefeliciteerd met je diploma! Hoe voelt dat?
“Dankjewel! Ik ben echt superblij dat ik het gehaald heb. Het was een zware en onzekere tijd, maar ik ben vooral opgelucht dat ik nu nooit meer aan school hoef te denken. Wat ik wel fijn vond aan mijn studententijd, was de extra vrije tijd. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik ook druk, maar op een andere manier en met meer vrijheid. Al zat school altijd wel in mijn achterhoofd. Nu ik fulltime bij HYP Technical werk en school achter me heb gelaten, krijg ik die tijd echt weer terug.”

Je bent al best lang onderdeel van het team, hoe zou jij deze periode omschrijven?
“Echt als heel leuk. Het blijft altijd leuk en nieuw, ook al denk je soms ‘wat kan ik nog meer leren?’, er is altijd iets nieuws of taken die erbij komen of situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt. Ik kwam hier als jonkie binnen, wat ik nog steeds ben hoor, maar als ik terugkijk op die periode dan kan ik wel zeggen dat ik echt gegroeid ben. Je krijgt een betere band met je collega’s, je leert iedereen beter kennen, dus het wordt alleen maar leuker.”

Hoe was die beginperiode voor je?
“Het ging al vrij snel best goed. Ik weet nog dat ik in het begin echt al wel mooie successen had. Daar moet je natuurlijk ook geluk mee hebben, maar dat vond ik toen wel echt heel leuk. Dan weet je ook gelijk: daar doe ik het voor.”

Nu een maand fulltime aan het werk, hoe bevalt dat?
“Eigenlijk heel goed. Ik dacht dat het best wel wennen zou zijn. Ik werkte wel vaker fulltime in de vakantieperiode bijvoorbeeld, dus het valt best mee hoe erg het wennen is. Het kan wel zijn dat ik over een paar weken denk: ‘een dagje vrij zou wel lekker zijn’, maar voor nu gaan de dagen zo snel dat ik dat nog helemaal niet heb. Omdat er een paar collega’s op vakantie zijn, kan ik ook heel veel van anderen oppakken, waardoor ik echt de hele dag lekker bezig ben.”

Zijn er dingen veranderd in je functie?
“Nee, nog niet. Binnenkort ga ik wel met Hidde en Niels zitten om te kijken wat het definitieve plan wordt. Ik wil ook graag de klantenkant op, dus dan ga ik naar een combinatiefunctie toe, wat me heel leuk lijkt. Dat betekent dat ik naast de kandidatenkant ook veel meer in contact ga staan met klanten. Nu ik fulltime werk, is dat ook veel beter te realiseren. Ik blijf de kandidatenkant heel leuk vinden, dus dat wil ik ook zeker niet laten vallen.”

Denk je dat je uitdagingen tegen gaat komen omdat je nu fulltime werkt?
“Ik denk het wel. Niet per se op het gebied van werk, maar misschien in de toekomst wel met reizen. Ik woon natuurlijk in Alblasserdam, wat dichtbij is maar wel een stukje met het OV. Mocht ik een keer naar de dokter of tandarts of zo moeten, dan lijkt me dat best lastig te plannen. Dat is tot nu toe gelukkig nog niet voorgekomen. Wellicht kom ik ooit wel in Rotterdam wonen!”

Zijn er dingen waar je naar uit kijkt?
“Ik kijk er vooral naar uit om nog meer nieuwe dingen te leren hier. Nu houd ik me ook bezig met dingen zoals het plannen van het buitenlandreisje en andere uitjes, dat vind ik ook echt heel leuk om te doen. Die afwisseling vind ik heel leuk. Verder wil ik gewoon stappen maken, blijven groeien en dan volgend jaar terugkijken op wat ik allemaal weer heb gedaan en geleerd.”

Wil je in contact komen met Evy? Omdat je vragen hebt of een baan in de techniek zoekt, dan kun je haar een privé berichtje sturen!