Bij het denken aan de technische sector hebben mensen een hoop vooroordelen. Veel mensen denken al snel aan complexiteit, fysiek extreem zwaar werk en weinig doorgroeimogelijkheden.

Maar niks is minder waar. De technische sector biedt juist heel veel mogelijkheden. De technische sector is super breed. Bij HYP Technical komen alleen al de volgende disciplines aan bod: elektrotechniek, installatietechniek, bouwkunde, werktuigbouwkunde, project engineering en sales & inkoop.

Er zijn een hoop voordelen met betrekking tot de technische sector. Allereerst ontwikkelt de technische sector zich zo snel en is er onder andere daardoor ontzettend veel vraag naar technische vakmensen.
Deze groeiende sector zal zich in de toekomst alleen maar meer ontwikkelen omdat er nieuwe kantoorbanen ontstaan door de groeiende economie en de veranderingen in de technische sector. Er zijn bijvoorbeeld door de standaardisering en digitalisering steeds meer mensen nodig om de processen aan te sturen terwijl er door middel van machines en dergelijken steeds meer fysieke routinetaken uit handen kunnen worden genomen.

Tot slot ligt het gemiddelde salaris voor technische beroepen op HBO- en WO-niveau vaak een stuk boven het gemiddelde salaris in Nederland ten opzichte van andere sectoren. Er spelen hierbij veel factoren mee zoals de functie, werkervaring, het type bedrijf waar je werkt, economische ontwikkelingen en de ruimte op de arbeidsmarkt. Ook worden er veel technische opleidingen en cursussen aangeboden waardoor je je echt kan specialiseren en onderscheiden in een bepaalde niche. Mede door deze mogelijkheden kan je vaak redelijk snel en gemakkelijk doorgroeien binnen een technisch bedrijf.

Wij vroegen verschillende kandidaten wat zij zo leuk vinden aan het werk in de technische sector:

‘’Ik vind het vooral leuk dat geen dag hetzelfde is. Je weet nooit wat er op een dag zal gebeuren en wat de techniek zal doen.’’

‘’Als jongen van 18 begon ik als lasser in een bedrijf en nu, dertig jaar later, ben ik geleidelijk steeds hogerop gekomen. Ik heb het doorgroeien in de technische branche dus als geen ander meegemaakt. Ik ben super blij dat ik in deze branche terecht ben gekomen en ga nog steeds iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk.’’

‘’De branche ontwikkelt zich zo ontzettend snel en het is super indrukwekkend om te zien hoe er steeds meer processen uit handen worden genomen door machines. Het mooie is om hier als persoon op de juiste manier op in te spelen.’’

Ben jij nou ook zo enthousiast over de technische sector en ben jij op zoek naar een technische kantoorbaan?