Hidde’s loopbaan begon bij HYP, waar hij waardevolle ervaring opdeed en groeide in zijn rol als Manager. Na een leerzame periode zette hij de stap om zijn eigen pad te volgen door HYP Technical op te richten. Door de jaren heen heeft Hidde een duidelijke visie op leiderschap ontwikkeld. Iedereen heeft verschillende kwaliteiten en geeft leiding op de manier die het beste bij het bedrijf en het personeel past. Hij is echter wel overtuigd van het belang om iedereen op een zekere manier vrij te laten in het werk.

Kun je kort iets vertellen over je loopbaan bij HYP Technical?

Ik ben begonnen als Recruiter, vervolgens doorgegroeid naar Accountmanager, Senior Accountmanager en uiteindelijk naar Manager. Voor mij was dit een mooi pad, omdat ik echt in de functie van Manager ben gegroeid. Hierdoor ken ik het bedrijf goed, omdat ik er al wat langer werk.

Hoe begeleid je mensen op de beste manier?

Wij hebben geen standaard script liggen waar mensen zich aan moeten houden. We kijken vooral naar waar iemands kracht ligt en bieden daarbij ondersteuning en geven feedback waar nodig. De ene persoon heeft natuurlijk meer coaching nodig dan de ander. Daarnaast probeer ik zo min mogelijk voor te kauwen, want een medewerker hoeft geen papegaai van mij te worden. We vinden het juist belangrijk dat iemand leert op eigen benen te staan en zijn of haar eigen problemen kan oplossen, zodat wanneer ik er niet ben, ze zelf weten hoe ze zaken moeten aanpakken. Aan het begin moet je iemand iets meer begeleiden omdat diegene nog nieuw is, maar als iemand uiteindelijk zijn of haar eigen draai aan het werk geeft, vind ik dat leuk om te zien.

Wat doe je als mensen helemaal vastlopen?

Dan hoop ik natuurlijk dat ze naar mij komen. Als ze dat niet doen, dan valt het soms vanzelf wel op. Je merkt dan dat iemand niet lekker in de flow zit en niet de controle heeft over het werk. Vervolgens ga ik met die persoon in gesprek om te onderzoeken wat er aan de hand is, waar diegene vastloopt en hoe Niels en ik kunnen helpen. In ons werk komt het soms voor dat er honderd dingen tegelijk spelen, dan is het onwijs belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen, dat is voor sommige collega’s lastig. Dit probeer ik mensen bij te brengen door hier voor een bepaalde periode structureel aandacht aan te besteden.  

Met betrekking tot het opleiden van mensen: wat vind je daar echt het leukst aan?

Ik heb in mijn rol als Manager mensen écht zien groeien. Niet alleen werk gerelateerd, maar ook zeker op persoonlijk vlak. Soms zie je mensen voor uitdagingen staan waarvan ze geen idee hebben hoe ze het gaan oplossen. Als dit dan wel lukt, dan zie je ze denken ‘ik heb dit gewoon gefixt’. Dat maakt mij dan weer heel trots.

Welk advies zou je iemand geven die ook de ambitie heeft om door te groeien?

Om door te groeien moet je je bewust zijn van je persoonlijke kwaliteiten. Je moet niet alleen vanwege de titel Manager willen worden, je moet het in je hebben en er plezier uit halen. Je leidt bijvoorbeeld een heel team van medewerkers, daarom is het belangrijk dat je een ‘mensenmens’ bent die hen kan begeleiden en betrekken bij bepaalde beslissingen. Ga eerst onderzoeken waar je goed in bent en wat je leuk vindt, voordat je überhaupt aangeeft dat je Manager wilt worden. Naast dat je er een stapje harder voor moet zetten, komen er namelijk ook meer verantwoordelijkheden bij kijken. Mijn advies voor toekomstige Managers is om niet vanuit je ivoren toren voor te schrijven hoe mensen dingen moeten doen. Wees eerder een voorbeeld, dit zorgt ook voor meer draagvlak in je team.

Werken binnen HYP Technical? 

Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Stuur dan je CV naar hidde@hyptechnical.nl en wie weet zien we je binnenkort op kantoor!