Iedereen ervaart het beginnen bij een nieuw bedrijf op zijn eigen manier. Ieder begin is anders en de een vindt dit spannender dan de ander. Evy, die een jaar geleden als stagiaire bij HYP Technical begon en nu naast haar studie hier werkt, deelt haar ervaringen over die eerste periode. Lees haar verhaal in onze nieuwste blog.

Jij werkt hier nu 1 jaar, wat herinner je je nog van het moment dat je hier binnenkwam?
Wat me meteen te binnen schiet, is dat ik het kantoor binnenstapte met een broek waarin subtiele, niet al te grote gaten zaten. Dat was niet helemaal de bedoeling, aangezien de dresscode “business casual” was. Maar ja, ik was 18 toen ik hier begon, dus ik had niet echt een idee wat dat precies inhield. Dit is me gelukkig gelijk verteld zodat ik meteen wist wat de dresscode voor de rest van de week moest zijn. Verder was die week behoorlijk indrukwekkend, vol nieuwe informatie en nieuwe mensen. Dat was echt wel een hele omschakeling.

Was je van tevoren zenuwachtig?
Ja, ik was eigenlijk behoorlijk zenuwachtig. Het was mijn eerste keer als stagiair hier, je weet dan nog niet goed wat je kunt verwachten. Natuurlijk had ik gesprekken gehad en die waren allemaal positief verlopen, maar het is altijd afwachten of dat in de praktijk ook zo zal zijn. Dus dat was wel spannend. Bovendien was het mijn allereerste stage, dus alles was nieuw en dat maakte het extra spannend.

Wat deed je om je hierop voor te bereiden?
Je kunt je moeilijk voorbereiden, omdat je er blanco instapt. Maar wat ik vooral deed, was mijn best doen om alle informatie tijdens het inwerktraject goed in me op te nemen. Ik maakte uitgebreide aantekeningen zodat ik de basis goed begreep. Na verloop van tijd leer je alles en dan wordt het ook echt leuk.

Waren er dingen die voor jou belangrijk waren om te wennen aan deze plek?
Voor mij was het team echt belangrijk; Hidde en Niels waren altijd heel betrokken. Wat ik hier heel fijn vind, is dat ik altijd het gevoel heb gekregen dat ik mezelf kan zijn. Ik hoef me niet anders voor te doen dan ik ben. Ik kan soms best een flapuit zijn, maar dat wordt me nooit kwalijk genomen. Daar wordt gelukkig gewoon om gelachen. Daarom denk ik dat ik me hier zo snel op mijn gemak voelde. Daarnaast krijg je hier meteen veel vrijheid, vanaf het begin word je betrokken bij alle werkzaamheden. Dat zorgt ervoor dat je je serieus genomen voelt en voor mij ook dat ik me sneller op mijn gemak voel ergens.

Heb je tips voor nieuwe medewerkers die net zijn begonnen bij een nieuwe organisatie?
Blijf vooral jezelf en laat zien dat je bereid bent je in te zetten. Inzet wordt beloond. Het is ook belangrijk dat je je goed voelt in de organisatie. Wees niet bang om vragen te stellen of aan te geven als je ergens moeite mee hebt, want dat zal uiteindelijk alleen maar bijdragen aan je succes. Je moet niet bang zijn voor meningen en jezelf niet inhouden. In het begin hield ik mezelf soms nog wel eens in, maar ik heb geleerd dat het juist goed is om vragen te stellen, je mening te uiten en jezelf te laten horen. Dat werkt uiteindelijk alleen maar in je voordeel.

Heb jij hier vragen over of wil je sparren over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op door te mailen naar evy@hyptechnical.nl of te bellen naar 010 – 205 45 78