Dunya, een goede vriendin van Evy, werkt bijna een half jaar bij HYP Technical. Ze is via Evy terechtgekomen bij HYP Technical… Hoe is dit gelopen en hoe is het om als vrienden/vriendinnen samen te werken? Dat vertellen ze in dit interview! 💚
 

Hoe zijn jullie hier samen terecht gekomen?

Evy: Ik was hier natuurlijk al. Toen we op zoek waren naar een nieuwe collega, verhuisde Dunya toevallig naar Rotterdam en was ze op dat moment op zoek naar een bijbaan. Ik had al wel vaker tegen Dunya gezegd dat dit bedrijf ook goed bij haar zou passen, en toen dit allebei gebeurde was dat een mooie uitkomst.

Dunya: Ja, ik was inderdaad op zoek naar een bijbaan! Na een paar bezoekjes aan het kantoor was ik aangenomen. Eerst een bijbaan, vanaf volgend jaar ga ik hier stage lopen.

Dacht je gelijk dat dit bedrijf iets voor jou zou zijn Dunya?

Dunya: Heel eerlijk, nee. Mijn vader komt uit de technische branche, dus hij vond het fantastisch. Ikzelf had er niet zoveel mee. Verder vind ik het leuk om met mensen bezig te zijn, maar of ik zoveel contact met mensen leuk zou vinden en of ik daar goed in zou zijn wist ik helemaal niet. Ik dacht vooral, ik ga dit gewoon proberen. Qua bellen wist ik niet zo goed of dat echt iets voor mij zou zijn aangezien ik het nooit echt gedaan had. Uiteindelijk na de eerste week, belde ik Evy op om te zeggen dat ik het echt zo leuk vond. Ik was super blij dat het goed ging!

Evy: Dat vond ik echt heel fijn om te horen. Ik was namelijk best wel bang dat Dunya het niet leuk zou vinden, of dat het gewoon niet zou klikken. Toch best spannend om iemand aan te dragen in je eigen team. Ik was heel blij om te horen dat het allemaal goed zat!

Hoe bevalt het om hier samen te werken?

Evy: Hidde en Niels vroegen van tevoren aan mij; denk je dat dit kan? Waarop ik ook antwoordde, ja dat denk ik wel. Ik ben daar niet zo moeilijk in, ik doe gewoon m’n werk en zou daar nooit heel hysterisch over doen. Buiten werk ga je super goed met elkaar om, en Dunya is op school ook heel serieus dus ik ging er wel vanuit dat dat op werk ook wel goed zou gaan. Ik moet ook zeggen dat hier op kantoor iedereen eigenlijk een vriend of vriendin van me is. Dunya staat natuurlijk wel heel dichtbij mij maar ik vind dat persoonlijk wel heel goed gaan.

Dunya: Ik ook! Stel we hadden elkaar niet gekend, dan denk ik dat we hetzelfde met elkaar om waren gegaan dan hoe we dat nu doen.

Zitten er uitdagingen aan om met vriendinnen te werken?

Evy: Ik denk dat je dan op het puntje van feedback aan elkaar geven komt. Het is altijd makkelijker om feedback aan iemand te geven die wat verder van je afstaat, maar ik denk dat dat ook goed gaat. Het is maar net hoe je dingen verwoord natuurlijk, je wil niemand kwetsen. Ik ben Dunya’s manager niet en zij ook niet die van mij, dus het is niet zo dat wij elkaar moeten gaan bekritiseren!

Heb jij ook dingen moeten leren aan Dunya?

Evy: Ik merkte wel dat Hidde en Niels het inwerktraject iets meer bij Thomas en Bas neerlegden, dat snap ik ook. Na het inwerktraject moet je alles zelf gaan doen, op dat soort momenten vroeg Dunya ook wel gewoon dingen aan mij natuurlijk.

Dunya: Als er iets was waarvan jij dacht dat het beter kon, zei je dat altijd wel gewoon op een hele fijne manier. Dan kwam je naar me toe en zei je: Hey Dun, doe het de volgende keer even zo of zo. Het is alleen maar fijn dat je het zegt, zo word ik beter in wat ik doe.

Wat vinden jullie het leukste aan samenwerken hier?

Evy: Ik denk dat het gewoon heel leuk is dat je elkaar veel vaker ziet. Ik zie Dunya nu natuurlijk veel vaker, eerder was dat alleen in het weekend. Daarnaast leer je elkaar weer op een hele andere manier kennen.

Dunya: Ja, ik denk zeker dat ik jou nu veel beter ken. Ik denk ook dat onze vriendschap ook echt beter is geworden. Je spreekt elkaar veel meer en over hele andere onderwerpen dan wanneer je elkaar alleen maar in het weekend een avondje ziet terwijl er ook veel anderen bij zijn.

Hebben jullie nog tips?

Dunya: Ik denk vooral dat je elkaar heel erg vrij moet laten. Je moet niet te veel aan elkaar vast zitten denk ik, je moet het bijvoorbeeld niet vervelend vinden als je goede vriendin of vriend met anderen gaat lunchen. Dan gaat het natuurlijk niet werken.

Evy: Je moet elkaar toch wel ergens op een bepaalde afstand houden, je bent nog steeds op werk. Dit gaat heel goed zo!

 Wat denken jullie, is het handig om samen met vrienden/vriendinnen te werken? Hier gaat het super goed, maar we zijn benieuwd naar jullie verhalen. 

Dunya en Evy: vriendinnen en collega's