Na een lang pad te hebben bewandeld, is Esther een succesvolle ondernemer geworden en heeft ze een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het trainen van de Flexbranche. Ze biedt diverse diensten aan met een groot team aan trainers. Zo voert ze interim opdrachten uit en biedt ze trainingen en coaching aan. Esther geeft al vijf jaar lang trainingen aan onze organisatie en vertelt hier openhartig over.

Wat voor trainingen geef je hier voornamelijk?

Ik werk al bijna vijf jaar voor jullie en ben via Trudy bij jullie terechtgekomen. Trudy gaf hier vooral de vaardigheidstrainingen en er was vraag vanuit Patricia of Trudy ook training kon geven over onder andere de CAO. Trudy zei dat ze er wel iets van wist, maar niet alle details kende, dus heeft Trudy mij aan Patricia voorgesteld. Samen hebben Trudy en ik een traject doorlopen, waarin ik me richtte op wet- en regelgeving en Trudy op commerciële aspecten. Na verloop van tijd kwamen er vervolgvragen en gezien mijn vaardigheid om theorie naar praktijk en vice versa te vertalen en mijn betrokkenheid bij interim opdrachten waarin ik zelf ook acquisitie moest doen, vroeg Patricia of ik trainingen kon geven in de vorm van rollenspellen, zowel in Rotterdam als in Breda. Nu ben ik maandelijks in Rotterdam en eens in de drie weken in Breda op kantoor voor trainingen en coaching on the job.

Wat vind je zo leuk aan je vak?

Ik zeg altijd tegen nieuwe trainers: “Als je er blij van wordt anderen te laten schitteren, dan is dit een leuk vak. Als je er blij van wordt om zelf continu in de spotlight te staan, dan moet je iets anders gaan zoeken.” Mijn doel is namelijk niet om zelf te schitteren, maar om anderen de mogelijkheid te geven om te schitteren door mijn ervaringen, vragen en vaardigheden met hen te delen. In interim opdrachten is het voor mij duidelijk dat ik succesvol ben als ik zo snel mogelijk weer weg kan, omdat dit betekent dat ze het zelf kunnen. Als mijn eigen ego in de weg staat, ben ik niet geschikt voor de baan. Bij een trainer is het bijna hetzelfde, ik moet niet de adviseur zijn die vertelt wat ze moeten doen, maar ik moet de juiste vragen stellen zodat ze zelf gaan nadenken over hoe het anders kan. Ik hoor hier in rollenspellen ook wel eens: “ik zou willen dat ik zo kon praten zoals jij doet”. Iedereen kan dat, alleen heeft het geen zin om mijn zinnen over te schrijven, want dat zijn niet jouw zinnen. Je kunt wel nadenken over waarom je iets gelooft als ik iets zeg en waarom niet als iemand anders iets zegt. Wat doe ik anders dan iemand anders? Als je dat ontdekt, kun je veranderingen aanbrengen. Ik help mensen om hierover na te denken, maar ze moeten het zelf doen. 

Wat vind je uitdagend aan het trainen?

Ik vind het juist leuk om met mensen te werken die eerst denken: ‘Ik ga het echt niet allemaal doen’, om uiteindelijk toch aan de slag te gaan. Nu ik hier vaker kom, leer ik de mensen echt kennen en weet ik ook wat ik tegen wie kan zeggen. Het zijn niet altijd leuke dingen die ik zeg tegen mensen, maar ik wil graag op de lange termijn leuk gevonden worden. Dat mensen achteraf denken: ‘Het was niet altijd leuk, maar ik heb er wel wat aan gehad’. Ik moet dus ook niet altijd leuk gevonden willen worden, dus mijn eigen ego moet me niet in de weg staan. Want ik wil graag iemand anders de mogelijkheid geven om nog meer te schitteren, daarvoor moet je soms dingen benoemen die niet zo leuk zijn om te horen.

Wel dankbaar werk of niet?

Ja, het is heel leuk, maar soms ook een pittig vak. We mogen nooit ziek zijn, nooit hoofdpijn hebben, altijd een leuke dag hebben en nooit te laat komen. Je hebt mindere dagen, maar dat mag een groep nooit weten. Normaal gesproken zou je op werk kunnen zeggen: “Nou jongens, ik heb heel slecht geslapen en ik heb er niet zoveel zin in vandaag”. Dat kan ik niet zeggen. Ik ben er om die mensen die dag op sleeptouw te nemen.