Vorige week hebben we al met Esther gesproken over de trainingen die ze bij ons verzorgt. Evy heeft zich, mede dankzij deze trainingen, sterk ontwikkeld. Hier deelt ze haar ervaringen en vertelt ze over de stappen die ze heeft gezet.

 

Wat herinner jij je nog van toen je hier binnenkwam?

Ik zocht een stage en had een bericht op LinkedIn geplaatst. Tobi stuurde me een bericht met de vraag of ik eens op kantoor langs zou willen komen. Ik had me helemaal niet ingelezen en dacht: “Nou, ik kom wel op gesprek”. Toen ik hier binnenkwam, zag ik gelijk al een bekende, namelijk Harm! Ik merkte dat iedereen heel open en aardig was. Het eerste gesprek had ik met Hidde en dat was een hele goede ervaring; er hing ook echt een goede sfeer.

 

Hoe was het voor jou om voor het eerst in recruitment te werken?

Dat was wel wennen. Het was een hele andere wereld. Ik was totaal niet bekend met de branche en het bellen was ook nieuw voor me, maar dat ging al vrij snel goed. Ik begon als stagiaire in een meewerkstage. Ik was er elke dag, dus toen werd ik ook snel ingewerkt en ging ik steeds meer oppakken. Ik heb heel veel van het hele team geleerd. Je leert door het gewoon te doen en ook door te luisteren naar verschillende mensen, want iedereen heeft zijn eigen manier. Op die manier ontwikkel je ook je eigen manier.

 

Wat herinner je nog van de trainingen?

In het inwerktraject kregen we onze eerste externe training van Esther. Dat was een hele dag maar die vloog voorbij. We deden heel veel rollenspellen met elkaar, dat was wel spannend maar echt heel leuk. Hierdoor kreeg ik ook gelijk het gevoel dat ik serieus werd genomen, want ik zat nog maar in mijn tweede week en toch kreeg ik direct een training van een extern persoon. Die eerste training ging over een rollenspel als je een kandidaat zou spreken. In het begin vond ik rollenspellen super spannend, al helemaal met iemand van extern. Je kreeg namelijk het slechtste scenario voor je. Ze proberen je in die rollenspellen zo lastig mogelijk te maken zodat je voorbereid bent op bepaalde situaties. Tegenwoordig gaat het allemaal zo goed, dat ik er niet meer zenuwachtig voor ben.

 

Daarna volgden er veel andere trainingen; meer rollenspellen, trainingen voor kennismakingsgesprekken, contractbesprekingen, wet- en regelgeving, onderhandelen, acquisitie, echt heel veel. Daarbij hebben we eens in de maand een één-op-één rollenspel en dan mogen we oefenen wat we zelf willen oefenen. Ik heb ook een toetsmoment gehad, dus een rollenspel met zowel een kandidaat als een klant, waarna je uitgebreide feedback krijgt. Geloof me, echt super leerzaam!

 

Wat vond je de leukste training?

Ik vond onderhandelen een hele leuke training, dat was heel erg nieuw en daarom ook wel een uitdaging. Verder vind ik de rollenspellen altijd heel leerzaam, tijdens die trainingen heb je geen idee wat je kunt verwachten. Je leert niet alleen van je eigen gesprekken, maar ook van die van anderen. Ik leer er nog steeds heel veel van, ik krijg nog steeds in die trainingen super veel goede tips. De meeste trainingen heb ik met Esther en die vind ik heel fijn, ik klik heel goed met haar dus ik ben daar heel blij mee.

 

Kijkend naar je verantwoordelijkheden van vroeger en nu, hoe verschillen die van elkaar?

Toen ik binnenkwam, was ik heel veel bezig met kandidaten. In het eerste jaar krijg je daar, als je alles onder de knie hebt, veel verantwoordelijkheid over. In het begin doe je heel veel onder begeleiding, dus intakes doe je samen met iemand bijvoorbeeld. Ik doe heel veel zelfstandig nu. Ik mag nu bijvoorbeeld ook kandidaten zelf voorstellen bij bedrijven, gesprekken inplannen, contractbesprekingen doen en sollicitatievoorbereidingen geven. Wat dat betreft is dat een groot verschil met toen ik stagiaire was. Ik merk ook aan mezelf dat wanneer ik vroeger ging bellen, ik naar de gang of een afgesloten kamertje rende zodat ik lekker alleen kon bellen. Nu voel ik me zo op mijn gemak dat ik gewoon durf te blijven zitten, de helft luistert toch niet, haha! Ik heb sowieso niet het idee dat iemand mij constant controleert en over mijn schouder meekijkt, dat vind ik wel heel fijn.

 

Wat vind je zo leuk aan het werk?

De diversiteit, nu ook met mijn studie de flexibiliteit. Qua werk vind ik het leuk dat echt elke dag anders is. Vroeger moest ik niet denken aan een kantoorbaan, dat leek me echt vreselijk. Hier wissel je het werken achter een computer en het werken met mensen veel af. Je gaat naar klanten toe, hebt kennismakingsgesprekken, bent aan het bellen, je bent steeds met iets anders bezig. Daarnaast vind ik de diversiteit in de mensen die je spreekt erg interessant. Ik spreek super vaak mensen waar ik super goed mee klik, dat is fijn. Ik ben vorige week begonnen met afstuderen, erg spannend! Voor nu heb ik het hier super goed naar mijn zin, dus ik zou hier na mijn studie graag willen starten.